Wat is Ondersteuning bij een operatie?

Bij een operatie spreken we over 3 fasen:
- De tijd voor de operatie (preoperatieve revalidatie periode)
- Na de operatie (postoperatieve revalidatie periode)
- Na de fysiotherapeutische behandeling (Postrevalidatie periode)

Preoperatieve revalidatie periode

Sterk er in, sterk er uit. Dit geldt zeker voor het herstel na een operatie. Als u fit een operatie ondergaat, heeft dat een positief effect op het herstel na de operatie. Spieren zijn de beschermers van uw gewrichten. Als u een spierversterkend programma heeft uitgevoerd voor de operatie, wordt het geopereerde gebied na de operatie beter ondersteund. Dit geeft een positief effect voor het eindresultaat. Bij Fysio IJburg kunt u meedoen aan een pre operatief programma, zodat u fit de operatie kunt ondergaan.

Postoperatieve revalidatie periode

Deze fase bestaat vaak uit een gestandaardiseerd revalidatieprogramma wat u vanuit het ziekenhuis mee krijgt. Dit programma wordt door de fysiotherapeut naar uw behoefte vertaald en wordt er een gezamenlijk behandelplan gemaakt. De lengte van het plan hangt af van uw conditie en adviezen van de specialist.

Postrevalidatie periode

Wanneer het moment is aangebroken dat u niet langer onder begeleiding van de fysiotherapeut hoeft te revalideren is het wel van belang om lichamelijk in conditie te blijven om het optimale effect te behouden. Ook in deze periode gaan wij u ondersteunen. Dat kan bij uw eigen vereniging zijn, of een op maat gemaakt schema wat u zelfstandig kan uitvoeren. Als u behoefte heeft voor extra begeleiding is er de mogelijkheid om in de verder te werken met een postrevalidatie trainer. Deze personal trainer is gespecialiseerd in trainen na een revalidatieperiode. Zo kan er een schema op maat gemaakt worden rekening houdend met uw klachten (-geschiedenis). De fysiotherapeut en postrevalidatie trainer werken nauw samen.

Als u een operatie moet ondergaan, of u bent al geopereerd, laat dan een screening doen. Dat kan zonder verwijzing voor de operatie. Na de operatie krijgt u altijd een verwijzing mee. Tijdens het kennismakingsgesprek vertellen we hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na het eerste gesprek heeft u duidelijkheid over hoe uw behandelplan eruit zal zien.

Wilt u meer informatie of uw klacht een indicatie is voor ondersteuning bij een operatie? Vraag het de fysiotherapeut.


Direct online een afspraak maken? Bel nu

Fysio Plein West

Koningin Wilhelminaplein 42-48
1062 KS Amsterdam
Praktijk nr. (AGB): 04-047356
020 369 97 66 / info@fysiopleinwest.nl

Openingstijden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord

© 2020 - 2022 Fysio Plein West | Disclaimer | Website: Voorloper.com | Ontwerp: MVDP

© 2020 - 2022 Fysio Plein West
Disclaimer

Website: Voorloper.com
Ontwerp: MVDP